مناسبتها

بازشناسی سبک زندگی ائمه اطهار علیهم السلام

شناخت انسانهای برجسته و آشنایی با جایگاه آنان همواره یکی از عوامل تأثیرگذار در رشد اخلاقی و پیشرفت های معنوی انسان می¬باشد. در این میان اگر انسان مورد نظر، از سلسله نبوت و خاندان امامت باشد، مسأله اهمیت ویژه ای خواهد یافت. لذا دقت در چگونگی شناخت و راه های دستیابی به شناخت نیز اهمیت می یابد.
یکی از بهترین راه های شناخت سیره ائمه اطهار علیهم السلام از جمله حضرت زهرا سلام الله علیها مراجعه به سخنان کارشناسان و رهبران عالم، مخلص و توانمند است.

مقام معظم رهبری مدظله العالی از جمله شخصیت هایی هستند که با ژرف اندیشی و اشراف به سیره ائمه اطهار علیهم السلام و آگاهی از زمانه، تحلیل و نکات ارزنده و کاربردیی به جامعه ارائه می نمایند. بنابراین مطالعه آثار ایشان به همه علاقمندان توصیه می شود. آنچه در پی می آید گوشه ای از بیانات ایشان در کتاب نقش و رسالت زن۲ می باشد.

«این ایام، به سیّده‌ی زنان عالم و بانوی بزرگ تاریخ جهان – فاطمه‌ی زهرا (علیهاالسّلام) – متعلق است؛ آن زن نمونه‌یی که حیاتش با همه‌ی کوتاهی و عمر او در عین جوانی، الگویی برای همه‌ی مردان و زنان غیور و مؤمن و مسلمانان و حتّی مردم غیر مسلمانی که با مقام آن بزرگوار آشنا باشند، است و ما باید از زندگی آن بزرگوار درس بگیریم.

در زندگی معمولی این بزرگوار، یک نکته‌ی مهم است و آن جمع بین زندگی یک زن مسلمان در رفتارش با شوهر و فرزندان و انجام وظایفش در خانه از یک طرف و بین وظایف یک انسان مجاهد غیور خستگی ناپذیر در برخوردش با حوادث سیاسی مهم بعد از رحلت رسول‌اکرم(صلّی اللَّه‌علیه‌واله‌وسلّم) که به مسجد می‌آید و سخنرانی و موضعگیری و دفاع می کند و حرف می زند و یک جهادگر به تمام معنا و خستگی ناپذیر و محنت‌پذیر و سختی تحمل‌کن است، از طرف دیگر. همچنین از جهت سوم، یک عبادتگر و بپادارنده‌ی نماز در شبهای تار و قیام‌کننده‌ی للَّه و خاضع و خاشع برای پروردگار است و در محراب عبادت، این زن جوان مانند اولیای کهن الهی، با خدا راز و نیاز و عبادت می کند.

این سه بُعد را با هم جمع کردن، نقطه‌ی درخشان زندگی فاطمه‌ی زهرا (علیهاالسّلام) است. آن حضرت، این سه جهت را از هم جدا نکرد. بعضی خیال می کنند انسانی که مشغول عبادت می باشد، یک عابد و متضرّع و اهل دعا و ذکر است و نمی تواند یک انسان سیاسی باشد. یا بعضی خیال می کنند کسی که اهل سیاست است – چه زن و چه مرد – و در میدان جهاد فی‌سبیل‌اللَّه حضور فعال دارد، اگر زن است، نمی تواند یک زن خانه با وظایف مادری و همسری و کدبانویی باشد و اگر مرد است، نمی تواند یک مرد خانه و دکان و زندگی باشد. خیال می کنند اینها باهم منافات دارد؛ در حالی که از نظر اسلام، این سه چیز با یکدیگر منافات و ضدیت که ندارد؛ در شخصیت انسان کامل، کمک کننده هم است.»

کتاب نقش و رسالت زن۲(الگوی زن)، برگرفته از بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، ص۳۶

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن