پایان نامه

آثارطلاق‌بر‌تربيت‌فرزندان

عنوان تحقیق: آثارطلاق‌بر‌تربيت‌فرزندان

نام خانوادگی:تقوي فر

نام : خديجه

 

تاریخ دفاع: تابستان ۸۶

نام استاد: جناب آقاي غلامرضا امام داد

واژگان کلیدی: طلاق و تربیت

مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها

چکیده
تحقیق حاضر بر آن است تا بتواند به تبیین آثار طلاق بر تربیت فرزندان و ابعاد آن در جامعه بپردازد.
بررسی بسیاری از ناهنجاری های موجود در بین فرزندان طلاق و همسرانی که گام در مسیر طلاق نهاده اند حکایت از عدم آشنایی با آثار منفی طلاق و شیوه های مقابله با این آثار می باشد.
محور اصلی بحث این رساله پیامدهای طلاق در جامعه است که ابتدا از خانواده به عنوان یکی از مهمترین ارکان یک جامعه ایده آل نام برده و سپس ازدواج را به صورت کلی مورد بررسی قرار داده و در آخر به مقوله پیامدهای طلاق پرداخته شده است.
یکی از موضوعات مهم در بررسی پیامدهای طلاق پرداختن به پیامدهای منفی آن در جامعه و آثار مخرب آن بر تربیت فرزندان می باشد.
به همین سبب موضوع با محوریت پیامدهای منفی طلاق مورد بررسی قرار گرفته است و در آخر به پیشنهادات عملی در مورد جلوگیری از وقوع طلاق پرداخته شده است.
یکی از امتیازات این رساله ارائه پیشنهادات عملی و کاربردی برای خانواده های ازهم گسیخته است تا بعد از وقوع جدایی بتوانند آثار منفی آن را به حداقل برسانند.
روش تحقیقی که در این پژوهش در پیش گرفته شده بررسی واقعیت های وجودی و جنبه های مختلف طلاق بر جامعه همراه با تحلیل و بررسی دقیق به دور از تنگ نظری ها، تعصبات و باورهای نادرست و با پرهیز از شعارگرایی می باشد و تلاش شده موضوع مورد بحث را در حد امکان پرورش داده و به مطلوب نزدیک تر سازیم. امید است توانسته باشیم در حد توان به موارد گفته شده اشاره نموده و حق مطلب را ادا کنیم.

در اين تحقيق از منابع دست اول همچون اصول و فروع كافي و منابع روانشناسي استفاده شده است.

این تحقيق از هفت فصل تشكيل شده است:

در فصل اول به تعريف خانواده، انواع خانواده و نقش آن، تربيت و جامعه پرداخته شده است.

در فصل دوم مسأله ازدواج و انواع آن، عوامل موثر در ناپايداري ازدواج و نگاهي اجمالي به معيارهاي انتخاب همسر مورد بررسي قرار گرفته است.

فصل سوم به مسأله طلاق و بررسي آن در ديدگاه‌هاي مختلف و انواع طلاق اشاره شده است و عوامل آن به صورت اجمالي بررسي مي‌شود. در قسمتي از اين فصل به مسأله طلاق در حقوق و اقليت‌هاي غيرمسلمان و پس از آن به طلاق در اسلام پرداخته شده است.

فصل چهارم در مورد تببين پيامدهاي منفي طلاق است كه در ابعاد فردي، خانوادگي و تأثير طلاق بر اجتماع مسائلي مطرح شده است و در مورد انواع جدايي نيز به صورت اجمالي به مواردي اشاره شده است.

در فصل پنجم به بررسي راهكارهايي براي كاهش اثرات زيانبار طلاق با عنوان سخني با خانواده‌ها پرداخته شده است.

فصل ششم اين پژوهش به پيامدهاي طلاق بر فرزندان با طبقه بندي نوزاد تا سه ساله، سه تا شش ساله، شش تا سيزده ساله و سيزده تا هجده ساله مي‌پردازد.

و بالاخره در فصل هفتم پيشنهادات عملي در مورد جلوگيري از وقوع طلاق بيان مي‌شود و در پايان اين فصل نيز به رهنمودهايي براي والديني كه از هم جدا شده اند و يا خانواده‌هاي از هم گسيخته‌اي دارند، اشاره گرديده است.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن