اخبار واحد پژوهش

حضرت زهرا س حامی مسیر تمدن ساز پیامبر اکرم صلی الله علیه و‌آله

نشست علمینشست علمی معرفی کتاب (تدبر در سیره حضرت زهرا س) برگزار شد.
خانم طلوع استاد این نشست گفت:
کتاب «تدبر در سیره حضرت زهرا س»کاری است که به همت حجت الاسلام و المسلیمین محمد حسین الهی زاده و همکاری گروه علمی موسسه قرآن و‌ عترت تدوین شده است و سعی دارد به تبیین سیره حضرت زهرا س با رویکرد تمدن اسلامی بپردازد.
پژوهشگر علمی این اثر، افزود: «به نظر من وقتی گزیده ای از محتوای کتاب ارائه شود خود کتاب هم معرفی گردد.»
وی در تبیین مباحث کتاب گفت: «عملکرد ائمه اطهار ع حکیمانه است و جنبه هدایتی دارد پس تدبیری در پشت آن وجود دارد که می شود تدبر کرد. یعنی سعی کنیم حکمت آن را در حد وسع و‌ توان خود بدست بیاوریم.»
خانم طلوع ادامه داد: «تدبر در سیره، یک تلاش علمی روشمند و دقیق است و به دنبال فهم مجموعه عملکرد اهل بیت ع است تا حکمت عملی و سیر عملکرد این بزرگواران را بدست آورد.»
وی گفت: «تمدن، مفهوم جامعی است که حکمت نظری و‌ عملی، و آنچه جامع مادیات و معنویات است را در بر دارد. بنابراین تدبر با رویکرد تمدنی به دنبال حکمت های نظری و‌ عملی سیره ائمه اطهار ع است.»
این استاد در ادامه به سیره حضرت زهرا س که در این کتاب آمده است اشاره کرد و گفت: «حضرت زهرا س اوایل بعثت بین سوم‌تا پنجم بعثت بدنیا آمدند، مادرشان حضرت خدیجه س، پدرشان رسول الله است پس با این بستر تربیتی، مشخص هست که شخصیت ایشان چگونه تربیت خواهد شد؟
ایشان همه چیز را از منبع وحی دریافت می کند مشکلات و مصائب حضرت رسول را از نزدیک می بیند و
بعد از رحلت حضرت خدیجه س هیچ کس جای ایشان را برای رسول الله پر نمی کند به جز فاطمه زهرا که رسول خدا فرمودند: فداها ابوها.»
استاد و پژوهشگر تاریخ اسلام اذعان داشت: «رابطه فاطمه زهرا س و رسول الله ص فقط رابط پدر و فرزندی نبود بلکه حضرت زهرا س به مقام رسالت رسول خدا بسیار مومن بود. سند این ادعا هم، مجموعه رفتارهای حضرت هست این که بارها موقعیت مواهب دنیایی برای ایشان پیش آمد ولی ایشان در حمایت رسول خدا از آن امتناع ورزیدند علاوه بر این، وقتی آیه نازل شد که رسول خدا را به اسم صدا نزنید فاطمه زهرا س هم خطاب به پدر، از لفظ رسول الله استفاده می کردند.»
خانم طلوع افزود:« یافته های علمی گواه هست حضرت زهرا س همانگونه که در خانه یاور پدر بودند در اجتماع هم ایشان را یاری می کردند حتی حضرت علی ع، همسر حضرت زهرا س بارها جان رسول خدا را از توطئه ها نجات دادند از جمله آن لیله المبیت است که همه دشمنان همدست شده بودند که رسول الله را به قتل برسانند.»
این پژوهشگر و استاد تدبر در سیره ضمن تاکید بر حمایت حضرت زهرا س از اهداف رسول خدا بیان داشت: « حضرت زهرا س در حمایت از راه توحیدی نبوت از هبچ تلاشی دریغ نورزیدند از جمله این که خانواده رسول خدا در مدت هجرت پیامبر ص به مدینه، شرایط سختی داشتند به طوری که به شدت در معرض تهدید بودند اما شجاعت آنها و ایمان به راه نبوت، باعث شد قدم در مسیر هجرت بگذارند و‌ از تمام تهدیدها عبور کنند زیرا مشرکان برای تعقیب آنها سپاه تشکیل داده بودند و‌ حتی چند دفعه حضرت علی ع هم با آنها درگیر شدند.
خانم طلوع افزود: «در مدینه هم حضرت فاطمه س یاور و تابع نبی خدا بود. ایشان خواستگاران بسیار زیادی با موقعیت های مادی عالی داشتند. اما رسول الله به خواستگاری علی ع که از مواهب دنیایی بهره ای نداشت پاسخ داد و حضرت زهرا س هم آن را پذیرفت تا ازدواجشان هم در همان مسیر ایمانی باشد.
این استاد و پژوهشگر اذعان کرد: «دو تا از فرزندان حضرت زهرا س، امام معصوم هستند و نمی توان مسیر تربیتی فاطمه زهرا س را برای امامت آنها نادیده گرفت. وقتی ایشان فرزندان را توحیدی بار بیاورند مسلما در شخصیت آنها هم تاثیرگذار است.»
وی افزودداد: «حضرت زهرا س در کنار رسول خدا بود و از حضرت و تمدن سازی ایشان حمایت می کردند. و این مهم ترین پیام سیره حضرت زهرا س است.»
خانم طلوع بیان داشت: جریان نفاق که بعد از فتح مکه شدت یافت سعی داشت برای رسیدن به اهداف خود، مقام رسالت رسول الله را کم رنگ کند و رفته رفته قرآن و دین را هم زیر سوال برود. اما حضرت زهرا س که در مسیر توحید قرار داشت با تدابیر خود مانع این کار شد. ایشان اینقدر «رسول الله» گفت که این نام، بر پیامبر خدا باقی ماند.»
وی افزود: «حضرت زهرا س مقام رسالت را تثبیت کرد و‌ کاری کرد که اسلام با نام رسول خدا گره بخورد و اجازه نداد که نام پیامبر گرامی اسلام به فراموشی سپرده نشود به گونه ای که یزید منکر همه چیز، می گفت من جانشین پیامبر هستم.»
لازم به ذکر است علاقمندان به تهیه این کتاب می توانند به سایت انتشارات موسسه تدبر در قرآن و عترت https://book-tadabbor.ir مراجعه نمایند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن